LBD pirmininkų susitikimas: pristatyti būsimi renginiai, ieškota sprendimų, kaip gerinti draugijos veiklą

2023-09-26 | Naujienos

Šakiuose prie bibliotekos pastato

Šakiuose vykusiame Lietuvos bibliotekininkų draugijos (LBD) pirmininkų susitikime aptarti metų pabaigoje ir kitąmet vyksiantys bibliotekų darbuotojų bendruomenės renginiai, diskutuota LBD įvaizdžio, vidinės informacijos sklaidos ir kitais einamaisiais klausimais.

„Džiaugiuosi, kad susitikimo metu pirmininkai pateikė daug gerų pasiūlymų, kaip galėtume kartu kurti draugiją, kurioje savo vietą rastų ir idėjas realizuoti galėtų kiekvienas esamas ir būsimas bendruomenės narys. Tariantis galime pasiekti geriausių rezultatų“, – sako LBD pirmininkė dr. Laura Juchnevič.

Šakių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje rugsėjo 13 d. vykusiame susitikime buvo aptartos 2023-2024 m. LBD planuojamos veiklos. Patvirtinta, kad šiemet gruodžio 1-2 d. Vilniuje vyks tradicinė konferencija „Biržiškos skaitymai“, o šių metų gruodį ir kitų metų sausį – Bibliotekų Knygų Kalėdos. Sutarta, kad abu renginiai vyks ir kitąmet bei 2025 m. pradžioje tuo pačiu metu. 2024 m. balandžio 23-30 d. planuojama Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Balandžio 23 d. Vilniuje vyks savaitės atidarymo renginys, balandžio 24 d. numatyta konferencija Panevėžyje, balandžio 27 d. planuojamas bibliotekininkų žygis.

Susitikime pristatyti naujojo LBD logotipo dizaino variantai, naujus metus planuojama pradėti su atnaujintu stiliumi.Diskutuota ir dėl LBD nuostatų atnaujinimo. Renginyje aptarti LBD nario mokesčio rinkimo, lėšų administravimo klausimai, buvo svarstoma apie vieningo narystės mokesčio įvedimą, centralizuotą lėšų administravimą, dėmesio LBD senjorams parodymą bei naujų narių pritraukimą.

Grupėse vykusių diskusijų metu kalbėtasi ir organizacijos išorinės bei vidinės komunikacijos klausimais – diskutuota apie vidinio LBD ekstraneto sukūrimą, kartu ieškota sprendimų, kaip draugijos veiklą būtų galima padaryti labiau matomą.

Primename, kad LBD nariai kviečiami dalyvauti Tarptautinės bibliotekų asociacijos ir institucijų federacijos (angl. International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) konferencijoje ir generalinėje asamblėjoje 2024 m. Iki spalio 3 d. galima teikti paraiškas Lietuvos kultūros tarybai siekiant gauti mobilumo stipendiją: https://www.ltkt.lt/naujienos/812-skelbiami-2024-m-stipendiju-konkursai.html

Nuotraukos: Inga Matulevičiūtė-Rutkauskienė, Kristina Lebedžinskienė.

Share This